באנר דודי שרון

Rtcles

דברים שמעניינים אנשים

מתכונים גרוזיניים אותנטיים

אני חייב להודות שכבר אחרי הביס הראשון של חצ'פורי הפכתי מכור למטבח הגאורגי (גיאורגי = גרוזיני). כמו מתכונים גרוזיניים רבים אחרים גם הבורקס הגיאורגי, החצ'פורי, הוא פיוז'ן משובח שמצליח לקבץ יחדיו את כל מה שנפלא במזרח התיכון בד בבד עם טעמיה של מזרח אירופה.

למרות שעד לא מכבר המטבח הגיאורגי היה איכשהו מתחת לראדר, בשנים האחרונות אנחנו רואים יותר ויותר מסעדות גרוזיניות וכן מסעדות שלא מחויבות למטבח מסוים שמשלבות גם מתכונים גרוזיניים בתפריט שלהן.

אבל בינינו ארוחה לא תהיה שלמה ללא כוס יין, בוודאי לא ארוחה גרוזינית אותנטית. והנה פרט טריוויה שלא רבים מודעים אליו: על פי היסטוריונים היין הומצא בגיאורגיה. למעשה התיעוד העתיק ביותר של התססת ענבים לשם ייצורו של יין הוא שם. יש ראיות כי לפני 7,000 שנה (5,000 לפני הספירה) התסיסו הגיאורגים ענבים בכלי חרס מתחת לפני הקרקע. כמובן שהיום תהליך ייצור היין בגיאורגיה התקדם, אבל לאחרונה התעוררה תנועת יין חדשה ששמה לה למטרה להחיות מחדש מסורות ישנות לייצור יין.

המטבח הגרוזיני הוא עשיר בטעמים והוא כולל שפע של חומרי גלם, היופי שבו הוא שכל אחד יכול למצוא את המנות המועדפות עליו, אפילו טבעונים או צמחונים מחמירים.

מתכון לסלט שעועית גרוזיני קל להכנה:

בתרבות הגרוזינית שעועית אדומה מסמלת שפע, יש בה ערכים תזונתיים, היא זולה ומזינה. כעת נראה כיצד מכינים סלט שעועית גרוזיני אותנטי.
המוצרים הדרושים:

1/2 קילו שעועית אדומה מבושלת.

2 שיני שום.

1 בצל סגול בינוני.

לקט כוסברה.

קורט פלפל שחור.

קורט מלח אטלנטי.

קורט מלח גרוזיני.

1/2 כוס שמן תירס.

1/4 כוס חומץ או לימון.

1/4 כוס אגוזי מלך (לא קלועים).

אופן ההכנה:

לוקחים 500 גרם שעועית אדומה ומשרים אותה למשך לילה. אם אפשר להשרות אותה למשך 24 שעות, אז עדיף. כמו כן, רצוי להחליף את המים לפחות פעם אחת במהלך ההשריה. שימו לב, לא לבשל את השעועית יותר מדי היא מאבדת מהקסם שלה. המצב האידיאלי הוא בישול עד שחלקה יוצאת רכה וחלקה קשה.

לקצוץ את הבצל הסגול לטבעות אבל אפשר גם לקוביות. מוסיפים אותו לשעועית המבושלת ומערבבים קלות. חותכים את שיני השום ומוסיפים אותן לשעועית והבצל. קוצצים את לקט הכוסברה (לאחר שחותכים וזורקים את הגבעולים) ומוסיפים גם אותו לתוך קערת השעועית. מתבלים עם מלח אטלנטי, קורט פלפל שחור וקורט מלח גרוזיני. בשלב הבא מוסיפים חומץ או לימון, לפי טעמכם והעדפתכם. מוסיפים גם את שמן התירס ואגוזי מלך טריים לאחר שקצצנו אותם דק דק (אפשר לקצוץ במג'ימיקס). מוסיפים גם אותם לקערת השעועית ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים את התיבול.

מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים עוד מעט אגוזים מלמעלה.

בתאבון ואל תשכחו את כוס היין.

לעוד מתכונים גרוזיניים אותנטיים בבלוג "טבעוניות נהנות יותר"

Tags:
מירב כותבת ועורכת תוכן בכירה במגזין Rtcles.
View all posts

LEAVE A RESPONSE

אולי יעניין אתכם גם