באנר דודי שרון

Rtcles

דברים שמעניינים אנשים

טוחן האשפה עשה עלייה, אז איך נשמור עליו בארץ?

זה נראה תמיד כמו חלק מהחלום האמריקאי. משפחה, כלב, חצר גדולה עם דשא, בית בפרברים, גראג' לאוטו וכמובן – טוחן אשפה במטבח. אנחנו ראינו אותו באינספור סרטים אמריקנים ותמיד חשבנו שזה רק שם רחוק, בארץ ההזדמנויות הבלתי מוגבלות. אבל אם לומר את האמת, הטוחן אשפה כבר פה הרבה זמן רק שהמודעות אליו בישראל לא הייתה גדולה. בזמן האחרון הדברים השתנו וניתן לראות יותר ויותר בתים ישראליים שבמטבח שלהם טוחן אשפה לתפארת.

יש לו הרבה מאוד יתרונות וחשוב שנהיה מודעים אליהם; הוא נוח, חוסך לנו הרבה טרחה ועושה את החיים שלנו להרבה יותר קלים. אז איך שומרים על טוחני האשפה שלנו כך שיאריכו ימים וישרתו אותנו לאורך זמן?!

ראשית, צריכים להבין שמדובר במכשיר עדין וככזה יש להתייחס אליו ברגישות. לא, אין צורך ללטף אותו או להכין לו את האוכל שהוא אוהב, כל מה שצריך לעשות זה פשוט להבין איך שומרים עליו ומה הם כללי השימוש בו.

שנית, כדי לשמור עליו חייבים להיות מודעים למזונות ולחומרים שמותר ואסור לגרוס בטוחן האשפה. ופה בדיוק אנחנו נכנסים לתמונה; הכנו לכם רשימה של מוצרים שאסור בשום פנים ואופן להכניס לטוחן שלכם. אתם מוזמנים לקרוא:

מה אסור להכניס לטוחן אשפה?

טוחן האשפה הוא אחד ממכשירי החשמל הכי חשובים במטבח. אולם, גם מכשיר החשמל הטוב ביותר לא יוכל לתפקד אם לא נשתמש בו על פי הכללים. הטוחן יעזור לנו להפטר ביעילות מפסולת מזון שנותרה לנו וכך לעזור לנו להמנע מריח רע במטבח, אך יש גם מקבץ של מזונות ומוצרים שאסור בשום פנים ואופן להכניס לטוחן, הנה הם לפניכם:

מזון סיבי – מזונים עשירים בסיבים עלולים להזיק לטוחן האשפה. לדוגמה: שאריות אספרגוס, ארטישוק, סלרי, קליפות של תירס, בצל או תפוחי אדמה יכולות להתלפף על להבי הטוחן ולמנוע את פעולתו התקינה. אם אתם מרגישים שאתם חייבים לשים מזונות סיביים בטוחן, אז עשו זאת בכמויות קטנות והפעילו מים קרים לפני פעולת הטחינה ולאחריה.

שמנים ושומנים – גם מזונות שומניים עלולים לשבש את פעולת הלהבים של הטוחן ולחבל ביעילות שלו. במקרה הרע, השומן ידבוק בלהבים, יתמצק, יחבל בניקוז, תחל פעולת רקבון וריח רע ישטוף את המטבח.

ומה באשר לקליפות של ביצה? – יש אנשים שטוענים שקליפות ביצים מחדדות את הלהבים של טוחן האשפה, אך אין דבר רחוק מן האמת. קליפות הביצה מסכנות את טוחן האשפה, הן עלולות לעטוף את טבעת המגרסה, להשאיר שאריות ולגרום לסתימת הצינורות של הטוחן. אז המנעו מזה עד כמה שניתן!

אורז, פסטה, תפוחי אדמה ואפונה – גם מזונות אלו עלולים לשבש את פעולת הטוחן. אפילו חלקיקים קטנים של פסטה, אורז או תפוחי אדמה הבאים במגע עם מים יכולים להתנפח ולהפוך למעין חומר דביק שיסתום את הצינורות של הטוחן.

חומרים שאינם מזון – חשוב מאוד להמנע מהכנסת חומרים שאינם מזון/אוכל, שכן הטוחן לא תוכנן להתמודד עם גריסתם וסילוקם. אסור לטחון: בדים, גומי, ספוג, נייר או פילטרים של סיגריות (כן גם את זה ניסו כבר). כל המוצרים הללו לא יכולים להתפרק היטב בטוחן ויזיקו לו מאוד או ישביתו אותו כליל.
כל עוד תשתמשו בטוחן נכון תהנו ממטבח נקי, מסודר, נעים ונטול ריחות פסולת מזון.

Tags:
מירב כותבת ועורכת תוכן בכירה במגזין Rtcles.
View all posts

LEAVE A RESPONSE

אולי יעניין אתכם גם