באנר דודי שרון

Rtcles

דברים שמעניינים אנשים

מאסטר סלייסר, הגאדג'ט האולטימטיבי במטבח הביתי

זוכרים שבכל פעם שהתבלבלתם בכיתה המורה הייתה אומרת לכם: "אהה, נו… עשיתם מכל החומר הלימודי סלט" ורציתם למות בו-במקום? אז הרשו לי להכיר לכם מכשיר, יותר נכון גאדג'ט מתקדם, שיעזור לכם לעשות סלט שאפילו המורים הקשוחים ביותר לא יוכלו שלא לאכול – המאסטר סלייסר!

המאסר סלייסר, שבעברית מכונה גם 'קוצץ ירקות' או 'חותך סלט', יכול להיות החבר הכי טוב שלכם במטבח. למה? על כך ארחיב מניסיוני בשורות הבאות.

למה קוצץ ירקות?

אני מופתעת בכל פעם מחדש לגלות שבהרבה מטבחים בישראל אין קוצץ ירקות, מאחר ולדעתי מדובר בכלי חיוני וחשוב בכל מטבח. לעומת זאת, אם תבקרו במטבחים ביתיים בארצות הברית או באירופה – תגלו שיש חותך סלט כמעט בכל מטבח. ואכן, חותך הסלט נחשב לאחד מעשרת העזרים הכי חשובים במטבח על פי כל מי שמבין דבר או שניים בקולינריה.

בניגוד למיקסר שלי, שהוא גדול, מגושם, תופס מקום אחסון רב ואני מוציאה אותו מהארון רק כאשר אני ניצבת למול בצק עקשן, את המאסטר סלייסר שלי אני משאירה על השיש כל הזמן כך שהוא זמין לעבודה בכל רגע.

מאוד קל לאחסן ולשלוף לעבודה את קוצץ הירקות; הוא קומפקטי מאוד, לא תופס יותר מדי מקום במטבח או על השיש והוא הופך את החיים להרבה יותר קלים ונוחים. נכון, יש לי סכין חיתוך מעולה וכישורי החיתוך שלי מושחזים היטב ולא יביישו אפילו שף ותיק, אבל יש כמה חומרי גלם שקשה לחתוך אותם ידנית ואם כבר מצליחים לחתוך אותם איכשהו אז קשה לשמור על אחידות החיתוך. כך למשל אני מוצאת את עצמי נאבקת בכל פעם מחדש עם שורש הסלרי עם סכין.

אך קוצץ הירקות לא רק עוזר לי בפעולות החיתוך המאתגרות כי אם גם חוסך לי הרבה מאוד זמן. כאשר אני צריכה להכין ארוחה למספר רב של סועדים ואין לי יותר מדי זמן – אז קוצץ הסלט נכנס לפעולה וחותך לי את זמן הכנת הסלט לשליש!!!.

בנוסף, קוצץ הירקות מציג עוד יתרון בולט שאי אפשר שלא להתייחס אליו וזה ונושא האחידות, שנגענו בו מעט בפסקה הקודמת. לא משנה כמה שנים אתם עובדים במטבח, באילו בתי ספר קולינריים למדתם ואם עבדתם במסעדה שמתהדרת בלא פחות מ-3 כוכבי מישלן – אף יד אנושית, מקצועית ככל שתהיה, לא יכולה ליצור אחידות בחיתוך ירקות הסלט. תמיד יהיו חתיכות גדולות יותר או כאלו שהן רחבות יותר מחברותיהן, ואת זה פותר הסלייסר באחת. הקוצץ הוא מכונה משומנת היטב שיכולה לחתוך עבורנו ירקות בצורה אחידה ואסתטית במיוחד.
חמישים גוונים של כתום

אצלנו בבית, ירקות וסלטים הם לב ליבן של הארוחות. מאחר ואנחנו צורכים הרבה ירקות אני מנסה לחדש, לעניין ולרגש את המשפחה שלי בכל יום והמאסטר סלייסר הוא זה שמאפשר לי לגוון, גם אם אני משתמשת באותם חומרי גלם.

אם ניקח לדוגמה גזר, שאהוב מאוד על בני משפחתי, אז בעזרתו האדיבה של קוצץ הירקות אני יכולה להגיש גזר במשך שלושה או חמישה ימים רצוף ובכל פעם הוא יגיע בצורה אחרת ומפתיעה. פעם אני חותכת אותו עם הקוצץ דק דק ומוסיפה את הגזר לסלט, ביום אחר אני עושה מחית גזר עם הסלייסר וביום אחר אני חותכת את הגזר לסלייסים עגולים, מתבלת ומכניסה לתנור וכשהוא מוכן יש אנטי-פסטי.

למעשה אין גבול למה שניתן לעשות עם המאסטר סלייסר….נסו ותיווכחו בעצמכם.

Tags:
מירב כותבת ועורכת תוכן בכירה במגזין Rtcles.
View all posts

אולי יעניין אתכם גם