באנר דודי שרון

Rtcles

דברים שמעניינים אנשים

יש הרבה חילוקי דעות בישראל: פוליטיים, חברתיים, כלכליים או חינוכיים אבל נראה שבכל מה שנוגע לקוסקוס יש קונצנזוס: זהו אחד המאכלים האהובים והפופולאריים ביותר וזה חוצה גילאים, עדות ומין. יש בו משהו פשוט, טעים ונפלא וזה סוד הקסם שלו.

אז בעוד יוצאי עדות מרוקו, טוניס, אלג'יר, לוב ואפילו סיציליה מתווכחים ביניהם למי זכות הראשונים על הקוסקוס, יצאנו לחקור קצת על אותו מאכל נהדר, לטעום וכמובן לבדוק איך אפשר להגיש אותו (ראו מתכון בסוף הכתבה).

אי שם בצפון אפריקה…

אין עוררין על כך שמקורו של הקוסקוס הוא בצפון אפריקה, השאלה שנותרת בעינה היא באיזו מדינה בדיוק???!!. כך או כך, ברוב מדינות צפון אפריקה המאכל הוא לא רק מאכל כי אם גם סמל. הוא מסמל פריון, שפע, ברכה ומזל והוא מוגש במגוון רחב של אירועים משמחים, ביניהם ניתן למנות: מעבר לבית חדש, מימונה, חגים ואירועים משפחתיים.

מקורה של המילה קוסקוס נעוץ בשפה הברברית – קסקסו ופירושה של המילה, ככל הנראה, היא מגולגל או מעוגל (כצורת פתיתי הקוסקוס). יש מספר רב של סוגי קוסקוס, בהתאם למדינה. יש שמכינים אותו מדוחן, אחרים מכינים אותו מבטטה אפריקנית, יש שמכינים אותו מתירס בעוד אחרים מכינים אותו משורש הקאסאווה. אצלנו בישראל הוא מורכב בעיקר מסולת.
קוסקוס טוב לנו?

כמו כל מאכל כך גם קוסקוס, אם אוכלים אותו במידה הנכונה הוא יכול להיות חלק מהתפריט של כולנו. יש כ-200 קלוריות בכוס אחת של קוסקוס. באותה הכוס נמצא גם את הערכים התזונתיים הבאים: 87% מהפחמימות, 12% מהחלבונים, 1% שומנים וכ-35% מהסיבים התזונתיים המומלצים ליום. בנוסף יש בו קצת מינרלים וויטמינים מקבוצת B.

מוגש באהבה

הקוסקוס מתאים לכולם; ילדים, מבוגרים, אשכנזים או ספרדים, צמחוניים או קרניבורים –  כולם אוהבים אותו ויכולים ליהנות ממנו. הוא מגיע בשלל סוגים: דק, מלא, עבה, בינוני או אורגאני, וזה נכון היום יותר מתמיד, כאשר עומדים לרשותנו כל כך הרבה סוגים של קוסקוס מוכן.

מתכון למג'דרה קוסקוס עם עדשים / שף הבית של סוגת

רכיבים דרושים:
100 גרם עדשים שחורים.
100 מיליליטר שמן תירס.
1/2 קילו קוסקוס.
100 גרם בצל לבן.
1/2 ליטר ציר או נוזל בישול.
1/2 כוס שקדים.
1/4 סוכר חום.
3-4 כפות סירופ רימונים.
כף כמון.
כפית קנמון.
קורט אגוז מוסקט.
מלח.
פלפל.
קורט סוכר.

הכנה:

מטגנים את הבצל הלבן על אש נמוכה ובסיר רחב עד להשחמת הבצל. כשהבצל שחום דיו מסננים אותו.

בשלב הבא מכניסים לסיר את הציר ואליו מוסיפים את הבצל המסונן. מרתיחים ומוסיפים את התבלינים הבאים: מלח, פלפל וסוכר. לתוך הציר שבסיר מוסיפים את הקוסקוס. מכסים את הסיר ומורידים אותו מן האש.

לאחר כ-10 דקות יש להוסיף את העדשים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את שאר התבלינים. כשהקוסקוס מוכן מוסיפים בהזלפה גם את סירופ הרימונים והשקדים.

בתאבון!

מחפשים מתכון לקוסקוס בסגנון שונה? היכנסו לאתר סוגת ותהנו משפע של מתכונים

Tags:
מירב כותבת ועורכת תוכן בכירה במגזין Rtcles.
View all posts

LEAVE A RESPONSE

אולי יעניין אתכם גם