באנר דודי שרון

Rtcles

דברים שמעניינים אנשים

קניות באינטרנט: ימי הסיילים החמים ברשת

תמיד יותר זול ומשתלם לקנות ברשת, במיוחד מאתרים בחו"ל, אבל בימים מסוימים אפשר לשלם גם 30, 40, 50 או אפילו 80 אחוז פחות. המבצעים החמים לרוב מתעדכנים ממש בסמוך ליום הסייל או אפילו רק ביום עצמו, אבל אם תדעו מראש על קיומם של ימים אלה, תוכלו לתזמן את הקניות באינטרנט בהתאם ולחשוב מספיק זמן לפני מה בא לכם לקנות.  קבלו סקירה של הימים שאסור לכם לפספס:

בלאק פריידיי – בניגוד לשמו, הוא היום הכי לא שחור בקרב חובבי השופינג והוא חל מדי שנה ביום שישי האחרון של חודש נובמבר. הרשת חוסכת מכם את מה שעובר על המוני אמריקאים – שינה במשך לילה שלם בקור מקפיא ליד פתח החנות עד לפתיחה המיוחלת – ומאפשרת לכם לקנות בשקט שלכם מול המחשב. טיפ קטן: לכל שבת יש מוצאי שבת, וחנויות רבות עושות מבצעי חיסול על המוצרים שלא נמכרו במהלך היום עצמו.

סייבר מאנדיי – יום קניות שחל ביום שני הבא ממש אחרי הבלאק פריידיי. סוג של "השבת מלחמה" מצד אתרי קניות באינטרנט לחנויות הפיזיות שמקיימות את הבלאק פריידיי. היום גם ברשת חוגגים את הבלאק פריידיי, אבל יש אתרים שממשיכים באופן מסורתי לחגוג את שני "החגים".

חגים נוצריים – חג המולד מתקרב? שנה חדשה? זה בדיוק הזמן לפנק את עצמכם עם חצי מאיביי ואמזון! לעיתים המבצעים בחגים הללו הרבה יותר אטרקטיביים מאשר בבלאק פריידיי או שמבצעי הבלאק פריידיי כבר ממשיכים ברציפות עד אליהם.

יום הרווקים הסיני – החגיגה באתרי הקניות הסינים מתרחשת קצת לפני שרשרת ימי הסיילים בחגים הנוצריים. ביום הרווקים שמכונה גם Bachelor's Day הסינים דואגים לבני ובנות עמם שטרם מצאו את החצי השני שלהם ועושים לכבודם מסיבות קריוקי המוניות ועליזות במיוחד. החג החל בשנת 1990 באוניברסיטאות סיניות ומאז נחגג מדי שנה ב-11.11. במהלך השנים זה הפך גם ליום השופינג הכי חם של השנה בסין וכל החנויות ואתרי האינטרנט החלו להציע מבצעים מטורפים. מה בין שופינג לבין חיי הרווקות? הממ, כשחושבים על זה, גם הרווקה הכי ממורמרת מרגישה הרבה יותר טוב אחרי שופינג מוצלח, וחוץ מזה שצריך לקנות הרבה בגדים בשביל כל הדייטים בדרך למציאת החצי השני.

בכל מקרה, בשנתיים האחרונות חג הקניות הסיני מגלגל מחזורים של מיליארדים באתרי הקניות הגדולים כמו Alibaba ו-Taobao, והמוני ישראלים עושים קניות באינטרנט ביום הזה. כדאי גם לכם!

יום שישי השחור משלנו – לפעמים יש אתרי קניות גדולים שבא להם לעשות יום השחור רק אצלם, ואפילו לא בנובמבר אלא באמצע הקיץ. כך למשל באמצע יולי השנה הציעה ענקית המכירות אמזון לרגל 20 שנה להקמתה מבצעים שווים ביותר על אלפי מוצרים  מדי 10 דקות. בתגובה המתחרה וולמארט הכריזה ספונטנית על חגיגה מקבילה באותו יום. מנגד רשת הקניות טארגט מקיימת כבר חמש שנים ימי שישי שחור משלה עם מבצעים משתלמים ויש דיבור על כך שאתר הקניות בסט ביי יפצח החל מהשנה מדי 24 או 25 ביולי בחגיגות יום שישי השחור שלו.

אז השאלה שנשארה היא לא למה לעשות קניות באינטרנט, השאלה היא למה לא?

Tags:
מירב כותבת ועורכת תוכן בכירה במגזין Rtcles.
View all posts

LEAVE A RESPONSE

אולי יעניין אתכם גם