באנר דודי שרון

Rtcles

דברים שמעניינים אנשים

כל אחד צריך סמנכ"ל כספים אישי לניהול תקציב

טעות מספר 1: מי שמרוויח טוב לא צריך ניהול תקציב

טעות לחשוב שמי שמרוויח סכומים נאים ומסיים את החודש בפלוס, חופשי מדאגות כלכליות, חי בנחת ורווחה כלכלית מלאה ועתידו הכלכלי מובטח. ביטחון ואופק כלכלי נוצרים ונבנים מפעולות כלכליות אקטיביות שלנו במהלך חיינו. ביטחון כלכלי משמע שליטה מלאה בכסף שלי וניתובו המושכל על-פי דרישות ואילוצים שאנו מחויבים אליהם.

מסיים חודש בפלוס ולא מנהל תקציב?

ככל הנראה הנך משתייך לאחת משתי הקבוצות מטה:

אינך שם כסף בצד כל חודש

חיים של הוצאות מרובות ללא פיקוח, ללא ניהול וגבולות יכולים להחזיק זמן מה ללא סימנים מחשידים לעתיד ונחת (מדומה). ככל שאנו מתבגרים גם הוצאות החיים עולות – אם פעם חשבנו שגן פרטי הינו יקר, בהמשך יגיעו מספר חוגים ושיעורים פרטיים ואח"כ רישיון ולימודים גבוהים ומעונות וחתונה – ומה עם לשים קצת כסף לפרישה?

וכל זה לפני הגשמת חלומות וקצת פנאי לנשמה. עם קצת אומץ וצלילה מפוקחת לתוך החשבונות החודשיים נגלה כי אחוז מכובד מההכנסות החודשיות נעלם כלא היה, ואין לנו מושג אפילו על מה. לא חבל?

כסף צבוע ל"שיפוץ הבית", "חיסכון" או "טיול" ישדרג את החיים לטווח הקרוב והרחוק יחד, ולא יעלם בשוטף החודשי.

דרך חדשה
ניהול תקציב נכון – דרך חדשה

חי ברמת חיים נמוכה מהיכולת האמיתית

אופציה שניה היא האדם המודע למשכורתו הגבוהה, רואה את הפלוס בחשבון מידי חודש, אך כל כך חושש מהעתיד ומה יהיה בחודש הבא וכמה יפריש לפנסיה, שהוא עוצר עצמו מכל הנאה או הוצאה לפנאי.

נשמע תלוש מהמציאות? ממש לא. אנשים המסיימים את החודש בפלוס לעיתים נוטים ליהנות פחות מהחיים הן ברמה החודשית והן ברמה השנתית והם מונעים מתוך פחד עתידי קיומי.

חוסר ניהול של כסף בפלוס השוכב בחשבון דינו אפס. כדי להשיג ולהתקדם בחיים עלינו לסמן מטרות ולהגדיר יעדים אליהם נרצה להגיע, ובהיעדר כאלו גם הפלוס הגבוה בחשבון אינו שווה דבר.

אז מה היה לנו?

האחד חי ברווחה כלכלית נוכחית מדומה, אומנם החודש נגמר בפלוס והוא אינו חוסך מעצמו ומשפחתו דבר, אך כל הוצאה גדולה ובלתי צפויה עלולה להוציא מאיזון, ושלא נדבר על הפסקת עבודה מכל סיבה שהיא – הלא הוא נסמך על המשכורת החודשית בלבד.

והשני חי בחסכנות מוגזמת וברמת חיים פחותה ממה שהיה יכול להרשות לעצמו. חוסר המודעות ברמת הסעיפים התקציבים והידיעה לאן הולך כל הכסף גורמים לפחד מהלא נודע. אדם המודע לגובה הוצאותיו ומנהל תקציב יכול לחלק את כספו באופן מושכל ע"פ היכולות והרצונות שלו כך שיישאר מספיק לכל דבר ועניין. יש מספיק כסף לפנאי, לבילויים, להעשרה וגם חיסכון ל"יום גשום".

לא חבל?

התנהלות שכזו אינה מייצרת שום בניה להכנסה פאסיבית בעתיד, ושום חשיבה ליום שיבוא כאשר נעבוד פחות אך עם זאת נרצה לשמור על רמת חיים מספקת.

רווחה כלכלית
לחיות ברווחה כלכלית

אז מי צריך סמנכ"ל כספים?

כולם ללא יוצא מהדופן.

הבסיס לכל עסק מוצלח הינה בניית תוכנית עסקית המספקת תמונה כוללת מבחינה תפעולית, שיווקית, כלכלית ואסטרטגית. זאת על מנת לנתח בצורה מקיפה, מסודרת ויסודית את כדאיות העסק ולשם גיוס הון עתידי להמשך הצלחה.

אז נכון שבשיקולי בניית משפחה הכדאיות היא אינה כלכלית, אבל משפחה היא בהחלט עסק לכל דבר לאור העובדה שמשפחה ממוצעת מגלגלת מיליונים לאורך השנים!

החשיבות העיקרית בניהול כסף אינה נובעת מלחץ כלכלי או מחסור. מטרתה העיקרית היא לחיות בביטחון כלכלי. וזה לא משנה אם אני מרוויח 5,000 ₪ בחודש או 50,000 ₪ בחודש. ניהול נכון של הכסף יעשה את ההבדל ברווחה שלי, ויעניק את השקט הכלכלי של חיים על פי מודעות מלאה ליכולות.

מילה לסיום

יצקצקו המצקצקים ש"ברור שיותר קל לחיות עם הכנסה של 50,000 ₪…".
ובכן, חצי מזה נכון. מרחב התמרון שלי גדול יותר. אך זה היתרון היחיד.

"כסף מבחינות מסוימות הוא כמו אש: יכול לשרתך נאמנה, אך הוא נורא כשהוא שולט בך."
– פי. טי. ברנום

Tags:
מירב כותבת ועורכת תוכן בכירה במגזין Rtcles.
View all posts

אולי יעניין אתכם גם